Zo regelt u een laadpaal voor uw deur

Heel veel Nederlanders rijden in een auto, of hebben een rijbewijs waarmee ze bevoegd zijn om in een auto te rijden. In Nederland zijn er zelfs meer dan 8,5 miljoen auto’s in het bezit van personen en bedrijven. Hiervan zijn er 107.000 elektrisch. In verhouding zijn er dus helemaal niet zo veel auto’s elektrisch, terwijl elektrische auto’s wel echt de toekomst zijn. De uitlaatgassen van benzine en diesel auto’s zijn namelijk heel erg slecht voor het milieu. Elektrische auto’s zijn dit veel minder. Verschillende landen promoten het gebruik van elektrische auto’s al. In Noorwegen krijg je bijvoorbeeld subsidie als je een elektrische auto koopt, en hoef je ook geen wegenbelasting te betalen. Dit is natuurlijk heel fijn als extra motivatie, wanneer je overweegt een elektrische auto aan te schaffen.

oplaadpaal

Laadpaal aanschaffen

Voor veel mensen blijft het idee van een elektrische auto nog een beetje vaag. Want als je auto elektrisch is, waar laad je hem dan op? Niet iedereen heeft ten slotte een eigen oprijlaan waar je een laadpaal kan neerzetten. Een laadpaal op de straat neerzetten lijkt dan weer vrij onlogisch. Dit is inderdaad waar, want je kan niet zomaar een laadpaal neerzetten op openbaar terrein. Je kan natuurlijk wel een laadpaal neerzetten in je voortuin, zodat je met een vaste kabel je auto alsnog kan opladen. Er is sowieso een verschil tussen laadpalen in het openbaar en laadpalen bij je thuis. Publieke laadpalen zijn namelijk vaak steviger en bestand tegen slecht weer en roest. Ook hebben publieke laadpalen meerdere laadpunten, zodat er meerdere elektrische auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden. Ook moet je voor een publieke laadpaal vaak zelf een laadkabel meenemen, terwijl er bij je thuis een vaste laadkabel aan de laadpaal verbonden zit.

App bij de laadpaal

Tegenwoordig worden de laadpalen allemaal veel en veel moderner. Je kan bijvoorbeeld een laadpaal bij jou thuis laten installeren, waardoor je je auto voor je eigen deur kan opladen. Dit is ook een zeer veilige manier van je auto opladen. Daarnaast zijn de laadpalen erg vriendelijk in gebruik en makkelijk te begrijpen. Verder kan je de laadpaal bedienen vanaf je eigen mobiel. Er is namelijk een app die aangesloten is op de laadpaal. Hiermee kan je de laadpaal bedienen. Ook kan je kijken op de app hoe vol de accu van je auto nog is. Dit kan je gewoon doen als je nog onderweg bent. Dit is dus super handig.

Laadpaal aan huis

Een laadpaal bij jou thuis biedt verschillende voordelen. Als eerste maakt het het aantrekkelijk dat de laadpaal bij jou thuis is, zodat je de auto gewoon vlak voor je deur kunt opladen. Dit scheelt een heleboel gedoe. Daarnaast is het fijn dat een elektrische auto niet zo slecht is voor het milieu, wat ook meteen jouw schuldgevoel over milieuvervuiling een stuk minder maakt. Verder is het handig om een persoonlijke laadpaal te hebben, omdat je met een app kunt zien hoe vol je auto nog opgeladen is. Dit is erg relevante informatie om te weten.